Fivéma houdt grip op uw bedrijfsrisico’s

Eindelijk voor altijd op de beste manier verzekerd

Uw onderneming is uniek, uw risicoprofiel dus ook, er bestaat geen standaard. Wij weten wat wij moeten weten en stellen daarom de juiste vragen. Vervolgens weten wij precies wat wij met de antwoorden moeten doen.

Het beste risicoadvies begint met een integrale risico- en verzekeringsanalyse. Met behulp van een zeer gedegen risicoanalysetool wordt uw bedrijfs- en risicoprofiel compleet geïnventariseerd. Dankzij de tool wordt niets over het hoofd gezien en worden de zichtbare en onzichtbare risico’s in kaart gebracht.

De volgende risicogebieden komen aan de orde:

  • Bedrijfsmiddelen
  • Bedrijfsactiviteiten
  • Vervoer & Logistiek
  • Werkgeversrisico’s, verband houdend met personeel

Ondernemingen veranderen, uw risicoprofiel ook

Ondernemers zien bedrijfsverzekeringen veelal als een noodzakelijk kwaad. Dat is niet erg, mits het “noodzakelijk goed” geregeld is. De dynamiek van uw onderneming leidt automatisch tot verandering van uw bedrijfsprofiel en risicoprofiel.

Verzekeringspolissen passen zich niet automatisch aan aan deze nieuwe situatie, hierdoor ontstaan (ernstige) hiaten en tekortkomingen, die zich pas bij schade openbaren. Dit kan leiden tot een ernstige bedreiging van uw bedrijfscontinuïteit.

Een verzekeringsadvies is dus afgestemd op een momentopname, morgen kan de situatie binnen uw bedrijf weer anders zijn. Een verzekeringsprogramma moet dus “dynamisch” worden beheerd, anders loopt dit uit de pas, wat in de dagelijkse praktijk maar al te vaak gebeurt.

Bewust (niet) verzekeren

Wanneer risico’s zijn geïnventariseerd en op hun impact zijn beoordeeld, bepaalt uw risicoperceptie of, en zo ja, in hoeverre en op welke wijze u deze wilt verzekeren of zelf wilt dragen. U bepaalt daarmee in belangrijke mate zelf de hoogte/scherpte van uw premies.

Waar het om gaat is dat een bepaald risico bewust wel of niet verzekerd is.

Dat is modern risicomanagement en dat is wat Fivéma doet

Wij brengen uw bedrijfsrisico’s in beeld, leggen dit zorgvuldig en overzichtelijk voor u vast en zorgen samen met u voor een adequate verzekeringsoplossing. Verzekeringsoplossingen zijn in onze ogen nooit het doel maar slechts een middel om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Niet meer, niet minder.

Ja, ik wil weten wat ik wel en niet hoef te verzekeren >>